Entiteiten bewerken
Hoe je je bestaande artiest-, promotor-, locatie- en evenementpagina's op Sway bijwerkt en beheert.
Zodra je een pagina op Sway hebt aangemaakt, kun je de informatie op elk gewenst moment bijwerken - zolang je Manager- of Beheerdersprrechten hebt op die pagina.
Hoe je het bewerkingscherm opent
Voor elke artiesten-, promotor-, locatie- of evenementpagina:
- Open de pagina (zoek hem op, of vind hem via Instellingen → Entiteiten Beheren).
- Tik op het ⋯-menu in de bovenste balk.
- Kies Bewerken. Staat Bewerken niet in het menu, dan heb je geen bewerkrechten op deze pagina.
Het potlood dat rechtsboven stond is weg. Het Instellingen-tabblad ook - de
Instellingen zitten nu achter het tandwiel op je eigen profiel, oftewel de
avatar rechtsboven op Ontdek. Zie
Wegwijs in de app.
Voor je gebruikersprofiel:
- Open de Instellingen.
- Tik op Bewerk je profiel, de bovenste regel van het scherm.
Je gebruikersnaam, je e-mail, je bio en je profielfoto kun je op elk moment vanaf dit scherm bijwerken.
Het bewerkingscherm in één oogopslag
| Knop | Waar | Wat hij doet |
|---|---|---|
| Toegang beheren (schild-met-plus-pictogram) | Bovenste balk | Teamleden uitnodigen en hun rol instellen. |
| Meldingen (belpictogram) | Bovenste balk | Instellingen voor volgmeldingen van deze pagina. |
| Verwijderen (prullenbakpictogram) | Bovenste balk | De pagina verwijderen. Verborgen als je dat niet mag. |
| Wijzigingen Opslaan | Onderste balk | Slaat het formulier op. Afwezig als je alleen leesrechten hebt. |
Rechtenniveaus
Er zijn vier rollen:
| Actie | Kijker | Redacteur | Manager | Beheerder |
|---|---|---|---|---|
| Paginadetails bekijken | ✅ | ✅ | ✅ | ✅ |
| Naam, beschrijving, afbeelding bewerken | ❌ | ✅ | ✅ | ✅ |
| Genres, links, line-up, galerij beheren | ❌ | ✅ | ✅ | ✅ |
| Teamleden beheren | ❌ | ❌ | deels | ✅ |
| De pagina verwijderen | ❌ | ❌ | ❌ | ✅ |
Standaard worden rechten die worden verleend aan een promotor automatisch gedeeld met alle evenementen die door die promotor zijn aangemaakt. Om dit gedrag uit te schakelen, open het bewerkingscherm van de promotor → tik op het pictogram Toegang beheren → tik op het tandwielpictogram en schakel "Promotorrechten delen" uit.
Een pagina houdt altijd minstens één Beheerder - de laatste kan niet
worden gedegradeerd of verwijderd.